Bulivan

2013.05.27. 17:36

Loud And Black: Más köntösben szólalnak meg dalaik

Különleges koncertre vállalkozik az egyre sikeresebb Loud And Black zenekar, Rock Szimfónia címmel saját dalaik, valamint néhány klasszikus rockzenei sláger szimfonikus átdolgozását mutatják be.

Gyuricza Ferenc

A Zala megyében egyedülállónak tekinthető kezdeményezésben a nagykanizsai városi vegyeskar, valamint a Strém Kálmán Ifjúsági Vonószenekar lesz a dallamos rock és heavy metal zenét játszó együttes partnere. A koncertet június elsején, azaz e hét végén, szombaton este hét órai kezdettel tartják a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Az ötlet a Loud And Black tagjaitól származik, akik mindig is keresték annak lehetőségét, hogy tágítsák a műfaji határokat, illetve új ötletekkel álljanak elő. A dalok áthangszerelésében a városi vegyeskar karnagya, Hajdú Sándor volt segítségükre.

- Nemcsak a zenei stílusok közötti határokat akarjuk ezzel a koncerttel lebontani, hanem a különböző ízlésvilágú és korosztályú emberek közöttieket is - magyarázta Draskovics Márk, a Loud And Black basszusgitárosa. - Azt szeretnénk, ha más közönség előtt is megmutatkozhatnánk, s ezáltal a dalaink minél szélesebb körhöz jutnának el. Egy ilyen különleges koncert erre nagyszerű lehetőséget teremt.

- Először arra gondoltunk, hogy ismert rockzenei slágereket dolgozunk fel, Hajdú Sándort még ezzel az ötlettel kerestük meg - folytatta Pinterics Attila gitáros. - Ő azonban eljött az egyik próbánkra, hogy meghallgassa a dalainkat, majd azt javasolta, hogy szívesebben írna azokból szimfonikus átiratokat. Emiatt végül mindössze két feldolgozást fogunk játszani, a Scorpions-tól a Rock You Like A Hurricane-t, illetve a Cranberries-től a Zombie-t. A koncert fennmaradó hányadában viszont a saját dalaink hangzanak el, egy részük akusztikus hangszereléssel, illetve lesz olyan része is a közel másfél órás hangversenynek, ahol énekesünket, Tóth Adriennt csak zongorán kísérik majd.

Állnak: Ács Gergő, Pinterics Attila, Tóth Adrienn, ülnek: Ács Marcell, Draskovics Márk (Fotó: Gyuricza Ferenc)

A Loud And Black tagjai hónapok óta készülnek a különleges eseményre. Draskovics Márk szerint az izgalom érthető, mert ahhoz hasonló produkcióról van szó, amit korábban olyan világhírű zenekarok vállaltak fel, mint a Deep Purple vagy a Metallica, illetve a hazaiak közül az Omega, a P.Mobil vagy éppen a Republic. A basszusgitáros szerint Zalában biztosan úttörőnek számítanak, de tudomása szerint a Dunántúlon sem volt példa hasonló együttműködésre klasszikus zenészek és kórus, illetve rockzenekar között.

- A próbák jól haladnak, látszik minden résztvevőn, hogy élvezi a közös munkát - tette hozzá a basszusgitáros. - Tulajdonképpen nincs nehéz dolgunk, hiszen azt kell játszanunk, amit eddig is, legfeljebb egy kicsit halkabban. Azt szeretnénk, hogy ne csak egyszeri előadás legyen a Rock szimfónia, már tapogatóztunk más városok felé is, úgy tűnik, van fogadókészség az ötletre.

A Loud And Black tagjai emellett egy sikeres szereplésről is beszámoltak. A nagykanizsai zenekar a közelmúltban Egerben vett részt egy nagyszabású tehetségkutatón, ahol nemcsak a saját stílusokban értek el sikert, de az abszolút versenyben is a harmadik helyen végeztek. Ezáltal lehetőséget kapnak arra, hogy az egyik leglátogatottabb fővárosi rockzenei klubban, a hazai könnyűzenei élet egyik központjában, a Club 202-ben lépjenek is, illetve meghívást kaptak az őszi zenei szakvásárra, a 2013-as Hangfoglalásra is.

Ezek is érdekelhetik