Bulivan

2013.02.11. 13:03

King, a zalai tájról

A nagykanizsai King együttes 2010-ben, hosszabb kihagyás után, ismét összeállt formációja idén már a második nagylemezbe fogott bele.

A Rock az életünk (2011) folytatásaként megjelenő új zenei albumot már ez év végén meghallgathatjuk.

Zalaiként nem mehetünk el munkásságuk mellett szó nélkül, hiszen az egészséges lokálpatriotizmus, a szülőföldjéhez való érzelmi ragaszkodás szerencsés esetben minden emberben jelen van, jelen is kell lennie.

King együttes

A könnyűzenét játszó banda zalai, azaz nagykanizsai kötődése ennek megfelelően érződik is a számok legtöbbjén, témaválasztásuk is főleg erre a régióra koncentrálódik. Elmondásuk szerint mindig is nagykanizsai zenekarként szeretnének a nyilvánosság elé lépni a későbbiekben, amikor már időszerű lesz a komolyabb koncertezés.

Ács László, a zenekar vezetője, még korainak tarja a koncert fellépéseket, hiszen legalább két nagylemez dalai kellenek a megfelelő repertoár összeállításához, illetve egy színvonalas előadáshoz. Mások műveit ugyanis nem szeretnék feldolgozni. Zeneszámaikat a napi élet és ennek problémái ihletik, illetve a lokálpatrióta kötelességtudat. Pacsatüttös című balladájuk például az eltűnt falvaknak állít emléket. Az elkészült számaikat ingyenesen meg lehet hallgatni a youtube-on, illetve a honlapukon. A számok listája folyamatosan bővül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!