Bulivan

2012.09.09. 16:38

Újra kapható lesz a Lord teljes életműve

Fennállásának negyvenedeik évfordulóját ünnepli 2012-ben a Lord zenekar. A szombathelyi gyökerekkel rendelkező formáció ennek apropóján újra megjelenteti majd’ teljes életművét, vagyis a zenekar szinte valamennyi albuma kapható lesz.

Gyuricza Ferenc

A Lord életmű legérdekesebb és egyben legértékesebb kiadványának az eredetileg 1985-ben megjelent Big City Lights című album ígérkezik. A zenekar bemutatkozó albuma annak idején csak Ausztriában, Berger István kiadásában látott napvilágot, mindössze néhány száz példányban. Az új kiadás az első hivatalosan megjelenő CD formátum lesz, amely az eredeti mesterszalag alapján készült. A Big City Lights album önállóan is forgalomba kerül.

A sorozat további darabjaiként ismét elérhetőek lesznek a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján a Hungaroton gondozásában megjelent Lord albumok is. Az első Magyarországon is kapható nagylemez az 1988-as Szemedben a csillagok volt, ennek újrakiadása tartalmazni fogja az összes korai kislemezes dalt. Az 1989-es Ragadozók CD verziójára a Be The Light című, angol nyelvű kislemez dalait teszik rá bónuszként, az 1990-es Lord 3 pedig az Egyedül klipjével egészül ki.

A ’90-es években a zenekar énekese, Pohl Mihály tartotta életben a Lord zenekart. Az ebben a felállásban készült, eredetileg 1993-ban kiadott Olcsó és ügyes című stúdióalbum, valamint az 1996-os Live I-II. című dupla koncertlemez igazi csemege lesz a gyűjtőknek, hiszen előbbi 19 éve volt utoljára kapható, a mostani kiadáson ráadásul egy eddig meg nem jelent bónusz dal is szerepelni fog. A koncertanyagból pedig csak az első rész jelent meg, az is kazettán. Ez utóbbi albumok kiadói jogával az egykori Lord basszusgitáros Vida Ferenc tulajdonában álló LMS Records rendelkezett.

Az ezredforduló után a szombathelyi zenekar ismételten a Hungarotonnal került kapcsolatba, így jelenhetett meg a Lord 2002 című album, aminek újrakiadása a nagylemez három számos előzetesével egészül ki. Új verzióban lesz kapható a 2006-ban a Lord magánkiadásában megjelent Kifutok a világból című album is, amelynek friss verziója egy bónusz DVD-t is tartalmaz majd. Ezen korábban csak kis példányszámban megjelent 35 éves koncert-DVD, valamint az album lemezbemutatójának felvétele kap helyet. Természetesen továbbra is elérhető a 2009-es Szóljon a Lord című dupla válogatásalbum, valamint a 2010-es Örökké című nagylemez is, amely ugyancsak tartalmaz egy bónusz DVD-t. Az életmű-sorozatból egyetlen album hiányzik, az eredetileg 1992-ben megjelent Az utca kövén, amelynek újbóli kiadásáról előrehaladott tárgyalások folynak.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!