Bulivan

2011.10.21. 12:09

Spanyolországban tartják Rófusz Ferenc új filmjének nemzetközi premierjét

Az 56. valladolidi filmfesztivál versenyprogramjában lesz Rófusz Ferenc Ticket című animációjának nemzetközi premierje - közölte a Magyar Filmunió pénteken,

MTI

Mint írják, a film díszbemutatóját október 25-én a Calderón Színházban tartják az Oscar-díjas magyar rendező jelenlétében.
   
Rófusz Ferenc Ticket című, kilenc perces műve egy férfi életét kíséri végig, a születéstől a halálig. A kézzel rajzolt film a Cameofilm gyártásában készült, producere Csáky Attila, zeneszerzője DJ Bootsie.
   
Az október 22. és 29. között immáron 56. alkalommal megrendezendő SEMINCI (Semana Internacional de Cine de Valladolid) Spanyolország legfontosabb filmművészeti találkozója a San Sebastian-i és a sevillai mellett.
   
A fesztivál Meeting Point elnevezésű válogatásába két, a Kecskemétfilmnél készült animáció is meghívást kapott. A seregszemle közönsége így megismerheti Tóth-Pócs Judit és Tóth-Pócs Roland Bíborcsiga, valamint Tóth-Pócs Roland Még mire jó a hullámcsat? című animációit is. Az alkotók személyesen mutatják be filmjeiket Valladolidban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!