Bulivan

2011.10.30. 13:44

Rófusz Ferenc Ticketje nyerte meg a fődíjat Valladolidban

Rófusz Ferenc Ticket című animációja nyerte az 56. valladolidi filmfesztivál fődíját, az Arany Kalászt. Az Oscar-díjas rendező személyesen vette át a trófeát Spanyolország egyik legnagyobb nemzetközi filmművészeti találkozóján szombat este - tudta meg az MTI a Magyar Filmuniótól vasárnap.

MTI

A filmfesztiválon tartották a film nemzetközi premierjét október 25-én a Calderón Színházban. A légy című, éppen harminc évvel ezelőtt bemutatott filmjével Oscar-díjas Rófusz Ferenc legújabb, 9 perces műve a bemutató alkalmával rögtön el is nyerte a spanyolországi filmművészeti találkozó legjobb rövidfilmjét illető fődíjat megosztva az olasz Enrico Maria Artale Il respiro dell'arco című alkotásával.
   
A Ticket az élet örök kérdésére keres választ egy férfi születéstől halálig tartó történetén keresztül. Az emberi létet költőien összefoglaló, kézi technikával készült mozgóképben az élet fordulópontjai kelnek életre.
   
A Ticket a Cameofilm gyártásában készült, a rendezés mellett a forgatókönyvet is Rófusz jegyzi; a film operatőre Erdős István és Pugner Edit, producere Csáky Attila, zeneszerzője pedig DJ Bootsie volt.
   
Az október 22-29. között idén 56. alkalommal megrendezett SEMINCI (Semana Internacional de Cine de Valladolid) Spanyolország legfontosabb filmművészeti találkozója a San Sebastián-i és a sevillai mellett.

További filmes híreink itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!