Bulivan

2010.02.17. 12:44

Oscar-díj: a gála élőben iPhone-on és iPodon

Élőben követhetik nyomon az iPhone és iPod készülékekkel rendelkezők a 82. Oscar-gálát - jelentette be az Amerikai Filmakadémia.

MTI/AP

A speciális szoftver hozzáférést kínál mind a 24 kategória jelöltjeinek listájához, amely folyamatosan frissül, ahogy fény derül a díjazottak kilétére. Az iPhone és iPod készülékek tulajdonosai a legjobb film kategóriájában jelölt 10 film egyenként 10 másodperces részletét is megtekinthetik.
   
A készüléktulajdonosok saját tippjeiket is megtehetik az egyes kategóriákban, a "jóslatokat" adatbankban tárolják majd, később pedig megosztják a Facebook és a Twitter közösségi portálokon, vagy éppen e-mailen és sms-ben.
   
Az "Oscar-alkalmazást" az Omelet cég dobta piacra, és kizárólag az Apple hordozható eszközeire telepíthető az iTunes szolgáltatás révén.
   
"Szeretnénk kapcsolatba lépni a filmek szerelmeseivel. Alkalmazásunk lehetőséget kínál számukra, hogy részesei legyenek mindannak az izgalomnak és érdeklődésnek, amely a gáláig és majd a díjátadó estéjén keletkezik" - mondta Janet Weiss, az Amerikai Filmakadémia marketingigazgatója.
   
A 82. Oscar-díjátadó március 7-én a Los Angeles-i Kodak Színházban helyi idő szerint 17 órakor kezdődik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!