Borosta

2016.03.30. 13:47

Apanapló - Senki sem hervadt el

Nem tudom, másoknál mi a szokás, de a mi családunk hagyományosnak mondható abban az értelemben, hogy ünnepek után belefulladunk az édességbe.

Pásztor András

Karácsonykor és húsvétkor ez még inkább kiütközik, ilyenkor egy kisebb boltot is el tudnánk látni cukorkával, csokoládéval és számos egyéb édes gezemicével. Az édességdömpingnek persze leginkább Zalán örül, ő, ha tehetné, nem is enne mást csak csokoládét csokoládéval. Mondtam is neki, hogy Gombóc Artúr hozzá képest csak szerény műkedvelő, de fiacskám nem értve a fricskát azóta is non-stop majszolja az édességet. Ráadásul nem is akárhogyan. A minap is kicsomagolt egy szép nagy csokinyulat, leharapta a fülét, aztán félretette. Kisvártatva egy csokitojást jelölt meg hasonló módon, majd egy nagy tábla mogyorós csokiba is belemélyesztette fogsorát. Én meg – amolyan konyhamalac módjára – a maradékot takarítom...

Zalán és a lányok. Eszti, Sári és a legkisebb feleségjelölt, Kata

No, de húsvét kapcsán nem is ezt akartam kivesézni, jóllehet megérne egy külön naplóbejegyzést a fenti téma. Inkább arról mesélek, ami húsvét hétfőn történt, Pásztor Zalán ugyanis – mint egy okos nagyfiú – nyakába vette a várost és elindult, hogy meglocsolja a lányokat, s asszonyokat.

– Apa biztos elég egyszer meglocsolni a lányokat, hogy ne hervadjanak el? – kérdezte félszegen, mintha attól tartott volna, hogy eztán minden nap ez lesz a program.

– Persze, hogy elég kisfiam, de előtte el kell mondani a locsolóverset is – nyugtattam fiacskámat, akire amúgy nagyon büszke voltam. A jeles alkalom miatt ugyanis sikerült inget és mellényt is ráimádkozni, ami azért is nagy szó, mert Zalánt kirázza a hideg a gomboktól.

Szóval elindultunk locsolni, pontosabban először anyát spricceltük le, majd Erzsi mamát, Irénke mamát, aztán Vivient és Ramónát, az unokatesókat is. Ezt követően Eppel Lucát is meglocsoltuk, onnét pedig felugrottunk kis barátjához, Andriskához, akinek anyukája szintén kapott a kölniből.

– Attila bácsi nem fog minket bántani? – kérdezte vészjóslóan Zalán, miközben Horváth-Balogh kolléga háza felé baktattunk.

Fiacskám emlékezett a tavalyi locsolásra, amikor Attila bácsi kapával fogadta két fős kompániánkat. Szerencsére az idén semmi hasonló atrocitásban nem volt részünk, a féltékeny apa szelíden tűrte, hogy három lányát, Sárit, Esztert és Katát meglocsolja fiacskám. Egy kósza pillanatig pusziról is volt szó, de Zalán visszavonulót fújt. Gondolom nem akarta kihúzni a gyufát leendő apósánál...

Címkék#apanapló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!