Borosta

2012.09.06. 09:49

Száguldó bringások Nagykanizsán

Nagykanizsa - A belváros lépcsőin, parkjain és sikátorain keresztül száguldozik szombaton 13 órától az Elimina Tour hegyi kerékpárosokból álló mezőnye. Az első Volksbank Kanizsa Nagydíjnak egyetlen zalai indulója, a 43 éves Pap Miklós lesz.

Benedek Bálint

A gyorsasági versenysorozathoz hasonló viadalok külföldön már ismertek, de Magyarországon június 30-án, Vácon rendeztek először ilyet. A hőség ellenére meglepetésre számos mountain bike versenyző nevezett, s próbálta ki tudását a betondzsungelben. Az átütő sikerrel zárult nyitányt követően Szentendrén már negyven biciklis veselkedett neki a sikátorokkal és meredek lépcsőkkel tarkított technikás pályának. S bár a szervezők abban reménykedtek, hogy a dél-zalai városban is hasonlóan nagy érdeklődésre lehet számítani, pechjükre Ausztriában éppen ezen a szombaton rendezik a hegyi kerékpárosok világbajnokságát.

- Amikor összeállítottuk a versenynaptárat, ezt nem lehetett tudni, ám mivel a versenyünkön még a 16. helyezett is pénzdíjat kap, azért közel harminc fő jelezte már részvételi szándékát - fogalmazott Simonyi Csaba az Elimina Tour egyik szervezője. - A kanizsai pálya kialakításánál is figyeltünk arra, hogy a többi városéhoz hasonlóan izgalmas vonalvezetésű legyen, s kellően megnehezítse a bringások dolgát. Hetekkel a viadal előtt kijelöltük a közel egy kilométeres kört, melyben aszfaltos út éppúgy található, mint füves és gyöngykavicsos terep, s külön öröm, hogy egy belvárosi kávézó melletti sikátoronban is száguldozhatnak majd.

A magyar, szlovén és osztrák profi kerékpárosok alkotta mezőnyben Pap Miklós személyében kanizsai versenyző is indul. A 43 éves férfi még abszolút kezdőnek számít, hiszen egy évvel ezelőtt csupán hobbiból nevezett az erdőkben zajló mountain bike maraton viadalokra.

- Épp utóbbi összecsapásra készültem Vácon, amikor hallottam az Eliminator Tour-ról és kíváncsiságból neveztem - így Pap Miklós. - Becsülettel teljesítettem a távot, de a fiatalok között esélytelen voltam. Hazai körülmények ide vagy oda, ezúttal is csak a tisztes helytállásban reménykedhetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!