Borászat

2012.09.09. 06:11

Pirított hagymaillat és tájjellegű finomságok

Nagykanizsa - Kellemes pirított hagymaillat lengte be a Széchenyi és Eötvös terek környékét, ahol szombat este nagyszabású koncertekkel és látványos tűzijátékkal fejeződött be a 9. Kanizsa Bor-, és Dödölle Fesztivál.

Benedek Bálint

Mint azt még pénteken Cseresnyés Péter polgármester megnyitó beszédében elmondta: a dödölle bár egyszerű étel a kanizsaiak mégis büszkék lehetnek rá, hiszen a fesztiválra egyre többen érkeznek az ország több pontjáról, hogy megkóstolják.

- Eddig munkahelyi elfoglaltságok miatt kihagytuk a fesztivált, ám most látjuk mit veszítettünk, hiszen a dödöllén kívül a szervezők kitettek magukért, végre remek zenekarokat hívtak - fogalmazott a kanizsai Pőcze Edit, aki barátnője Vörös Hajnalka is elkísért. - Másrészről viszont régen nem látott ismerősökkel is találkoztunk, egyszóval eldöntöttük jövőre ismét itt a helyünk. Péntek este a rockabilly stílus jeles képviselői a három tagú Mystery Gang együttes adta a talpalávalót, sőt sokan maradtak az éjszakai utcabálra is.



Szombaton a kulturális és tánccsoportok látványos szüreti felvonulásával folytatódott a dödölle fesztivál, s ezzel egyidőben a főzőversenyre jelentkezett 25 csapat már lázas munkában aprította a hagymát, főzte a burgonyát és ízesítette a tejfölöket.

 Mi kicsit előre dolgoztunk, s többek között húsz kilogramm paprika felhasználásval finom zalai lecsót főztünk - mondta a Molnár László, aki a kanizsai Batthyány Lajos Gimnázium csapatát irányította. - Mi ezúttal inkább a tájjellegű ételekkel szeretnénk kitűnni, így kipróbált recept alapján finom tejfölös kapros csülkös káposztát kínáltunk.

Aki kizárólag a pirított hagymás zalai dödöllét szerette volna megkóstolni, annak is jutott belőle, hiszen kora estig lehetett falatozni belőle. Mivel a burgonyás étel laktató, ezért nem lehetett túlzásba vinni, ám aki mégis megtette, finom nedűkkel olthatta a szomját. A nap és egyben a fesztivál zárásaként a fiatalok nagy kedvencei a The Carbonfools együttes valamint Majka és Curtis adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!