Belsősárd

2015.06.25. 15:09

Új vezeték a belsősárdi temetőhöz

Belsősárd - Saját erőből, több mint 2,1 millió forint költséggel építtetett ki új elektromos vezetéket a temetőhöz a község önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

A beruházásra azért került sor, mert a temető elektromos árammal való ellátást eddig a volt szövetkezeti majoron keresztül oldották meg, ám azt a közelmúltban értékesítették.

– Emiatt kellett a temetői hálózatot leválasztani, és egy új vezetéket kiépíteni – magyarázta Vida József, a települése polgármestere. – Arra számítottunk, hogy lesz majd központi forrás, amit igénybe vehetünk, ám erre a célra nem írtak ki pályázatot, ezért meg kellett oldanunk saját erőből.

A temetőhöz vezető új földkábel 870 méter hosszúságú lett. Fotó: Gyuricza Ferenc

Az új vezeték a faluban található trafóháztól indul ki. A hossza 870 méter. A beruházást nehezítette, hogy a földkábel két helyen patakot, három ponton pedig utat keresztez. A vezeték kiépítése egymillió 775 ezer forintjába került a falunak, a földmunkára 355 ezer forintot költöttek.

Címkék#Belsősárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!