Belsősárd

2017.05.22. 18:05

Kerítéssel védik a parkot

Belsősárd - Az elmúlt hetek során több mint 150 méter kerítés felhúzásával folytatódott a faluház mögötti területen a szabadidőközpont kialakítása.

Gyuricza Ferenc

A 180 centiméter magas drótkerítés kiépítése a község polgármestere szerint kettős célt szolgált, egyrészt meg kívánták akadályozni, hogy a területre továbbra is bejárjanak a vadak, de az épületek biztonságosabbá tétele is cél volt. A faluházat, továbbá annak melléképületeit korábban ugyanis semmi sem védte, szabad volt az átjárás a területen.

- A szabadidőpark kialakítását tavaly kezdtük el a földmunkákkal, azaz a tereprendezéssel, vízelvezetéssel és az átereszek kiépítésével - sorolta Vida József. - Ennek során 1400 köbméter földet mozgatunk meg. Most a kerítés kiépítése van soron, amit pályázati lehetőség hiányában saját erőből finanszírozunk. Tervezünk az utcafrontra is egy díszesebb kerítést, azt azonban a későbbiekben építenénk ki, a faluháztól egészen a parkba tervezett I. és II. világháborús emlékműig.

Vida József azt is elmondta: a szabadidőparkba az említett emlékmű mellett futballpályát, pajtaszínházat, falukemencét, valamint sütés-főzésre alkalmas helyet terveznek, de ide kerül a későbbiekben a játszótér is. Ennek összköltsége több tízmillió forint, ezért a beruházást nem egyben, hanem fokozatosan valósítanák meg.

Címkék#Belsősárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!