Belsősárd

2015.03.02. 19:01

Belsősárdon élő idős korúakat köszöntöttek

Belsősárd- Szakított a korábbi évek hagyományával a település önkormányzata, kulturális műsor helyett ezúttal zenés vendéglátással lepte meg idősek napja alkalmából a helyi nyugdíjasokat.

Gyuricza Ferenc

 

Vida József polgármester a település közügyeiről is szót váltott az ünnepség résztvevőivel, köztük Horváth Jenőnével Fotó: Gyuricza Ferenc

A programra vasárnap délután került sor. A község polgármestere, Vida József kérdésünkre elmondta, viszonylag kevés az idős korú lakos a faluban, a száz főből mintegy húszra tehető a számuk. Az önkormányzat mindezek ellenére egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy évről évre megszervezze az ünnepséget.

- Ez egyben lehetőség arra is, hogy a helyi lakosokat tájékoztassuk az elvégzett munkáról, az esetleges terveinkről - tette hozzá a polgármester, majd azzal folytatta, hogy az elmúlt évben három nagyobb volumenű beruházást valósítottak meg, ezek együttes értéke közel húszmillió forintot tett ki. Egy uniós pályázat keretében, 11,2 millió forintos költséggel felújították a faluházat, emellett mészkőburkolattal látták el a Zalaszombatfa felé vezető utat, illetve járdafelújítást is végeztek, a falu nyugati oldalán teljes hosszában, azaz 620 méteren, míg a keleti oldalon a balesetveszélyes pontokat javították ki. Ez utóbbi két fejlesztést részben kiegészítő támogatásból, részben az adósságkonszolidációs program révén kapott pénzből valósították meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!