Belsősárd

2016.04.25. 15:17

A közösség tere - Húszmilliós fejlesztésbe kezdtek Belsősárdon

Belsősárd – A tereprendezéssel és egyéb földmunkákkal elkezdődött a település tervezett közösségi terének kialakítása. A faluház mellé szabadidőparkot álmodott meg az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

Minderről már korábban is írtunk, hiszen Vida József polgármester az év elején a 2016-ra tervezett beruházások közt prioritásként említette meg a beruházást. A közösségi tér kialakításának ötlete azért merült fel, mert a helyi rendezvényekkel többnyire beszorultak a faluház udvarára.

– A faluház melletti telek is az önkormányzatunk tulajdonába került, s így a korábban két külön helyrajzi számon található terület összevonásával már körülbelül másfél hektár áll rendelkezésünkre – magyarázta a polgármester. – Ez pedig bőven elegendő ahhoz, hogy egy rendezvények megtartására alkalmas közösségi teret, egy kisebb szabadidőparkot alakítsunk ki.

A munkálatokat az elmúlt héten a földmunkákkal kezdték el, egyelőre a tereprendezést, a vízelvezetést, illetve az átereszek kiépítését végzik el. Ezt önerőből is meg tudja oldani az önkormányzat, a polgármester úgy fogalmaz: a tudatos tervezésnek, illetve a takarékos gazdálkodásuknak is köszönhetően ezeknek a fedezete a számlájukon található. Ahhoz azonban, hogy erről a szintről tovább tudjanak majd lépni, tehát az érdemi résszel folytatódjon a beruházás, pályázati támogatásra lesz szükségük.

– A közösségi térre többek közt szabadtéri kemencét, játszóteret szeretnénk építeni, de ide kerülne át a község sportpályája is – magyarázta a polgármester. – Megoldódnának továbbá a parkolási nehézségeink is, a nagyobb rendezvények esetén ugyanis a faluház udvara nem volt alkalmas valamennyi jármű befogadására. Emellett szeretnénk olyan területet is kialakítani még a területen, amely egy nagyobb méretű rendezvénysátor felállítását is lehetővé tenni, a nyári időszakban ugyanis továbbra is szívesen tartanánk a rendezvényeinket a már kialakult hagyományoknak megfelelően szabadtéren. Ennek teljes költségvetése pedig mintegy 20 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!