Belföld

2017.05.25. 17:05

Vidékieket sértegető fővárosi politikusok

BUDAPEST "Sötét és vidékies várost akarnak csinálni egy budapesti belső kerületből, ahol több tízezer fiatal él és dolgozik" - írta közleményében Baranyi Krisztina, a Juhász Péter vezette Együtt párt szóvivője.

Mediaworks-összeállítás

A vidékieket sértegető politikus azokra a sajtóhírekre reagált, amelyek szerint megszűnhet az egyik fővárosi szórakozóhely. Baranyi közleményét Ferencváros fideszes városvezetésének címezte. Mint fogalmazott: mára megszűnt a „pezsgő zenei élet", „provinciális, középszerű események, álcivil szervezetek kapnak csak támogatást a kerületi vezetéstől".

Baranyi Krisztina az Együtt korrupcióügyi szóvivője is egyben. A PestiSrácok.hu a napokban számolt be arról, hogy Baranyi „kifelejtett" a vagyonnyilatkozatából egy 40 millió forintért vásárolt XX. kerületi ingatlant. A politikus azzal védekezett, törvényesen járt el, a megkérdezett jogászok szerint viszont nem.

Baranyi Krisztina egy tévéfelvételen Fotó: MW

Nem ez az első vidékieket sértegető megnyilvánulás az elmúlt hetekben. Az olimpiai pályázatot aláírásokkal ellehetetlenítő Momentum Mozgalom elnökségi tagja, Mécs János egy korábbi, helyesírási hibáktól hemzsegő írásában úgy fogalmazott: „istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni." Az egyetemi hallgatói élményeit így folytatja: „ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van b....va, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja." Mécs János korábban úgy reagált: korábbi írása „csupán egy karakterparódia."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!