Belföld

2010.07.08. 11:59

Vezérváltás a MÁV-nál (frissítve)

Augusztus elsejével lecseréli a MÁV szinte teljes vezérkarát Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter - írta a Népszabadság. Mint kiderült, Szarvas Ferenc lesz a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, a GYSEV elnöke pedig lemond.

MTI

A lap úgy tudja, hogy az elnök-vezérigazgató menesztése mellett átszabják a vasúttársaság igazgatóságát is. Távoznia kell az igazgatóságból Kozák Tamásnak, de lejárt az ideje Nátrán Roland és György Miklós igazgatósági tagoknak is. Helyét, a hírek szerint, egyedül Mosóczi László igazgatósági tag, a MÁV vezérigazgató-helyettese tarthatja meg.

Mint csütörtökön délután kiderült, Szarvas Ferencet nevezi ki a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának a nemzeti fejlesztési miniszter - közölte a tárca. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. vezérigazgatója augusztus elsején foglalja el új pozícióját. Andrási Miklós, a vasúttársaság jelenlegi vezetője július 31-ig a helyén marad, utána közös megegyezéssel távozik a cég éléről.

Mindemellett lemond tisztségéről a GYSEV Zrt. elnöke; Szabó András ezt csütörtökön, a cég vasutasnapi rendezvényén jelentette be. Az MTI-nek nyilatkozva azt közölte: július 20-val távozik, azaz egy nappal a társaság közgyűlése előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!