Belföld

2011.02.25. 06:27

Végleg lezárták a méregkutat az egyetemen

Lezárta a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség a gödöllői Szent István Egyetemen azt a kutat, amely miatt génkárosító, betiltott gyomirtószerrel mérgezett víz folyt az oktatási intézmény, egyes feltételezések szerint Gödöllő ivóvízrendszerében - írja a pénteki Magyar Hírlap.

MTI

 A felügyelőség osztályvezetője a lapnak elmondta, hogy az öntözővízkutat a Dunamenti Regionális Vízmű Zrt. engedély nélkül üzemeltette, és a cég abban is hibázott, hogy rákötötte azt az ivóvízhálózatra.
   
A határértéket húszsorosan meghaladó, triazin típusú gyomirtószer hatóanyagot találtak még tavaly a campus ivóvizében. Azt továbbra sem tudni, hogy honnan sz
ármazik a vízben talált szennyezőanyag, de nem zárható ki, hogy az egyetem kísérleti gazdaságából került a talajba a betiltott szer - írja a lap.
   
Az egyetem vezetősége a vízművet támadja, a GATE Zöld Klub alapítója azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a vezetőség a felfedezés után még másfél hónapig hagyta, hogy mérgezett víz folyjon a hálózatban - áll a cikkben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!