Belföld

2016.06.15. 11:19

Vádemelést javasolnak egy magát rendőrnek kiadó rabló ellen

Vádemelést javasol a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy 41 éves dunavarsányi férfi ellen, aki rendőrnek kiadva magát több mint 33 millió forintot rabolt el Budapesten egy könyvelőirodából még hét évvel ezelőtt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon szerdán.

Azt írták: L. Róbert a gyanú szerint 2009. augusztus 10-én délelőtt rendőrségi egyenruhát viselve, egy maroklőfegyvernek látszó tárggyal bejutott egy XIII. kerületi könyvelőirodába, ahol egy lopással kapcsolatos telefonos bejelentésre hivatkozott, és az elkövető keresését színlelte. Ezután megkötözte az alkalmazottakat, majd az egyik helyiségből több mint 33 millió forint készpénzt tulajdonított el.

A rendőrség befejezte a jelenleg más bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen indított nyomozást, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!