Belföld

2016.06.15. 07:31

Vádat emeltek egy tanárnőt és családgondozót bántalmazó kondorosi férfi ellen

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki bántalmazott egy tanárt és egy családgondozót tavaly Kondoroson, a gyermekét pedig megverte és elhanyagolta - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A közleményben azt írták, az 59 éves, alkoholfüggőségben szenvedő, büntetlen előéletű, Békés megyei férfi a múlt év végén ittas állapotban odalépett a helyi kollégiumba tartó diákcsoporthoz, majd felszólította a 13 éves fiát, hogy lépjen ki a sorból és menjen haza. A tanulókat kísérő tanárnő közölte vele, hogy láthatóan ittas, ezért nem engedi vele haza a gyereket. Erre az apa a kollégiumig kísérte a csoportot, miközben ütésre emelt kézzel fenyegette, szidalmazta a pedagógust.

A férfi az élettársa halálát követően, 2015 februárjától egyedül nevelte a gyereket, akit elhanyagolt, a fiú ruházata ápolatlan, személyes higiéniája megkérdőjelezhető volt, abban a ruhában aludt, amit napközben viselt. Előfordult, hogy a gyerek szemtanúja volt annak, ahogy apja ittas állapotban magatehetetlenül feküdt a földön. A férfi legalább egyszer úgy megütötte, hogy az arcán véraláfutás keletkezett.

Emiatt a szarvasi gyámhivatal december 4-én kiemelte a gyereket a vádlott háztartásából. A férfi a gyámhivatali tárgyalás követően, de még aznap ittasan ismét odament a korábban inzultált pedagógushoz az utcán és nekilökte egy épület falának.

Miután a férfi tudomást szerzett arról, hogy nyomozás indult ellene, idén márciusban a kondorosi családsegítő szolgálat épületébe ment, ahol ordibált az egyik családgondozóval és gyilkossággal fenyegette meg, illetve megütötte a feljelentés miatt.

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, könnyű testi sértés és zaklatás vétségével, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolja.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság szüntesse meg a szülői felügyeleti jogát.

Az eljárás a Szarvasi Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!