Belföld

2016.05.26. 08:22

Vádat emeltek egy prostituáltakat futtató nyíregyházi bűnszervezet tagjai ellen

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy nyíregyházi bűnszervezet tagjai ellen, akik éveken keresztül legalább tíz lányt futtattak prostituáltként külföldön - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Zsíros Zsolt főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló három férfi és három nő 2010-ben határozta el, hogy szerény anyagi körülmények között élő lányokat szerveznek be külföldi prostitúciós munkára. Az ezzel kapcsolatos feladatokat megosztották egymás között: egy részük felkutatta a prostitúcióra vállalkozó lányokat, mások a kiutaztatásukat intézték, a vádlottak egy része pedig külföldön felügyelte a lányok munkáját és kezelte az általuk megszerzett jövedelmet.

A beszervezett lányoknak magyarországi, svájci és németországi bordélyházakban, illetve az utcán kellett dolgozniuk a vádlottak szoros felügyelete mellett. Futtatóik azt ígérték nekik, hogy rövid idő alatt meggazdagodhatnak, a megszerzett jövedelmük felét azonban elvették tőlük.

Öt év alatt a vádlottak legalább tíz lányt vettek rá a prostitúcióra, amelynek bevételéből különböző arányban több tízmillió forinttal gazdagodtak - ismertette Zsíros Zsolt. A főügyész hozzátette, a vádemelést megelőzően a Nemzeti Nyomozó Iroda csaknem két évig nyomozott az ügyben.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben elkövetett, többrendbeli, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette miatt emelt vádat, és valamennyi vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint a bűncselekmény útján szerzett vagyon teljes elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!