Belföld

2017.04.05. 10:43

Újra lesz vasárnapi boltzár?

Havonta két szabad hétvége járhat a bolti alkalmazottaknak, ami kiváltója lehet a vasárnapi boltzár újbóli megjelenésének.

Beleegyeznének a nagyobb kereskedelmi vállalatok a kormány azon elképzelésébe, miszerint a jövőben havonta két szabad hétvége járna a bolti alkalmazottaknak – értesült a Magyar Idők. A fogyasztók és munkavállalók védelmét szolgáló tárcaközi csomagban lévő javaslat a multik malmára hajtaná a vizet, mivel bevezetése esetén több üzletben ismét a vasárnapi bezárás mellett döntenének a cégek. A Magyar Időknek többek között a Tesco illetékese is elismerte: a munkaerőhiány miatt egyáltalán nem éri meg a nyitvatartás a hét utolsó napján, arra csupán a piaci verseny kényszeríti őket.

Hajlanak az áruházláncok a kompromisszumra: az egyeztetés alatt lévő kiskereskedelmi javaslatcsomagból megvalósulhat a munkavállalóknak havonta járó két szabad hétvégéről szóló elképzelés. Nagyobb esély van erre, mint a vasárnapi bérpótlék 50-ről 100 százalékra emelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!