Belföld

2009.05.17. 10:41

Több kirakatüveg is szétpattant! Tűz pusztított egy áruházban

Kaposvár - Tűz ütött ki vasárnap délelőtt Kaposváron, egy belvárosi áruház illatszereket és háztartási cikkeket árusító üzletében, személyi sérülés nem történt - tájékoztatott a katasztrófavédelem ügyeletese.

zaol.hu

A mintegy 20-szor 20 méteres üzlet teljesen kiégett, a portálok alumíniumszerkezete és a külső homlokzat alumínium rácsozata deformálódott a hőtől, a drogéria árukészlete megsemmisült - közölte az MTI-vel Heizler György, Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgató azt követően, hogy a háromszintes épület két emeletét is érintő tüzet a helyszínre riasztott több mint 40 tűzoltó megfékezte. 
    
A helyszínre 10 órakor nagy erőkkel, tíz tűzoltóautóval vonultak ki a kaposvári tűzoltók - közölte korábban Pintér Sándor ügyeletes.
    
A tűzoltók kiérkezésekor a zárva tartó üzletben mintegy 10 négyzetméteren égett a belső tér, több kirakatüveg szétpattant
A négyes, kiemelt fokozatú riasztásnak köszönhetően a lángokat sikerült gyorsan megfékezni, személyi sérülés nem történt.
    
A tűz keletkezésének okát szakértő bevonásával vizsgálják.
Heizler György elmondta, hogy a kárt egyelőre még becsülni sem tudják, csak az árukészlet több millió forintra tehető. 
Hozzátette: a szomszédos ruhaüzletet és a felső szinten lévő bútorboltot is elöntötte a füst, az ablakokat és a portálokat mindenhol ki kellett törni, hogy ventilátorokkal ki tudják szellőztetni a helyiségeket. 
    
A lángokat sikerült fél óra alatt megfékezni, az utómunkálatok azonban több órát vesznek igénybe - tette hozzá a Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgató.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!