Belföld

2010.10.04. 16:44

Több kerületi rendőrkapitányság élén vezetőt cseréltek

Több kerületi rendőrkapitányság élén is változás történt hétfőn Budapesten, a kapitánycseréket a rendőrség nem indokolta az MTI-hez eljuttatott közleményében, de a vezetői megbízatások esetén ez nem is kötelessége.

MTI

A rendőrség közlése szerint a VIII., IX., X., XVI., XVII., XIX kerületi kapitányság élén lesz változás. Három kapitányt nyugdíjaznak, a többi kapitányság élén átvezénylések miatt kerül sor a cserékre - derül ki a rendőrség közléséből. Ugyancsak változás történt a BRFK Bevetési Főosztályának és Közrendvédelmi Főosztályának élén és visszavonták Schőn Péternek, a Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály vezetőjének a megbízatását is.
   
A budapesti rendőrfőkapitány javaslatára az országos rendőrfőkapitány október 4-ei hatállyal visszavonta vezetői kinevezését és egyidejűleg nyugállományba helyezte Béres László ezredest, a BRFK IX. kerületi kapitánysága vezetőjét és egyben megbízta a kapitányságvezetői feladatok ellátásával Lóczi Zsolt ezredest, aki korábban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatói feladatait látta el. A bűnügyi igazgatói feladatok ellátásával - a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének javaslatára - az országos rendőrfőkapitány megbízta Sasi Csaba alezredest, a főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetőjét.
A budapesti rendőrfőkapitány javaslatára az országos rendőrfőkapitány október 4-ei hatállyal visszavonta vezetői kinevezését és egyidejűleg nyugállományba helyezte Ács Péter ezredest, a BRFK X. kerületi rendőrkapitánysága vezetőjét és egyben megbízta Tóth Béla ezredest, a BRFK Bevetési Főosztály korábbi vezetőjét a kapitányságvezetői feladatok ellátásával.
   
A BRFK Bevetési Főosztályának új megbízott vezetője Kalmár Tamás alezredes, aki korábban a BRFK Közrendvédelmi Főosztály vezetői feladatait látta el. 
A BRFK Közrendvédelmi Főosztály vezetésével az országos rendőrfőkapitány a budapesti rendőrfőkapitány javaslatára Mittó Gábor alezredest, a BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitánysága korábbi vezetőjét bízta meg október 4-ei hatállyal.
Budapest Rendőrfőkapitánya a szolgálat érdekében, belegyezésével, eredeti beosztásából történő felmentésével egyidejűleg áthelyezte október 4-ei hatállyal Plánk Róbert ezredest a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét a BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányság állományába és megbízta a kapitányságvezetői feladatok ellátásával.
   
A budapesti rendőrfőkapitány javaslatára az országos rendőrfőkapitány október 4-ei hatállyal a szolgálat érdekében, beleegyezésével, eredeti beosztásából történő egyidejű felmentésével áthelyezte Salgó László századost, a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság állományába és megbízta a kapitányságvezetői feladatok ellátásával. 
A BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság vezetésével Budapest Rendőrfőkapitánya Kohári Péter alezredest, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Füzesabonyi Rendőrkapitányság vezetőjét bízta meg. A Füzesabonyi Rendőrkapitányság új vezetőjének személyéről rövidesen döntenek.
A budapesti rendőrfőkapitány október 4-ei hatállyal visszavonta vezetői kinevezését és egyben nyugállományba helyezte Tóth Ferenc alezredest,  a BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét, és megbízta a kapitányságvezetői feladatok ellátásával Terdik Tamás századost, aki korábban a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság osztályvezetője volt.
A budapesti rendőrfőkapitány javaslatára az országos rendőrfőkapitány október 4-ei hatállyal visszavonta vezetői kinevezését Schőn Péter. ezredesnek, a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!