Belföld

2009.05.07. 09:00

Tízmilliós drogfogás Somogyban

Kaposvár - Tízmillió forint értékű kábítószert foglaltak le a héten Somogyban, ez az utóbbi évek egyik legnagyobb drogfogásának tekinthető a megyében - tájékoztatott a rendőrség csütörtökön.

zaol.hu

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként mintegy 1,5 kilogramm - vélelmezhetően továbbértékesítésre szánt - kábítószert találtak egy megállított kaposvári férfi kocsijában hétfő éjszaka Juta községben - közölte a megyei főkapitányság szóvivője. 
Ezt követően az elfogott férfi lakásán végzett házkutatás során, különböző helyeken elrejtve további 2,5 kilogramm drogot találtak és foglaltak le a rendőrök - tette hozzá Bíró Gábor. 
    
A szóvivő közölte: a 28 éves, büntetlen előéletű férfit őrizetbe vették, a Kaposvári Bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatását.
    
Mint arról Bíró Gábor beszámolt, a nyomozás során a gyanúsítottal összefüggésben kedden Kaposfüreden tetten értek egy 33 éves büntetlen előéletű, foglalkozás nélküli férfit, aki a lakása előtt kábítószert adott el. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását, amelyről a bíróság a napokban dönt. Az őrizetbe vett férfival kapcsolatosan további öt személy ellen indult eljárás kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt.
    
A szóvivő tájékoztatása szerint a lefoglalt kábítószer mennyiségére tekintettel a nyomozást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!