Belföld

2017.04.24. 08:39

Szétverte a celláját a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi, vizsgálják az elmeállapotát

Még a nyári ítélkezési szünet előtt befejeződhet a nyomozás P. László ellen, aki beismerte, hogy ő robbantott 2016. szeptember 24-én este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán - olvasható a Magyar Időkben.

A cikk arról is beszámol, hogy a 24 éves fiatalember részletesen elmondta március végi, többnapos beismerő vallomásában, hogy hol vásárolta a pokolgépéhez az alkotóelemeket és az elektronikai alkatrészeket, hol, mi alapján és hogyan állította össze a szerkezetet, amelynek hatását szögekkel is megnövelte. Arról is részletesen beszélt, hogy miként választotta ki a helyszínt, amit többször is felmért, valamint arról is beszámolt, hogy találomra választotta ki a két gyalogos rendőrt, akiket nem ismert korábbról.

A gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról csütörtökön döntött a bíróság és újabb három hónappal meghosszabbították a letartóztatást.

A robbantót a tárgyalásra az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetből (IEMI) kommandósok vitték, orvosi kísérettel. Március 31-én ugyanis dühöngeni kezdett a cellájában, összetörve a biztonsági kamerát és bezúzva az ablakokat, így átszállították a börtönből az intézetbe. Korábban már átesett egy igazságügyi elmeorvosi vizsgálaton, amelynek eredményéről csak annyi tudható, hogy büntethetőséget kizáró okot nem állapítottak meg, de most ismét vizsgálatoknak vetik alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!