Belföld

2017.01.06. 19:14

Szombaton is extrém hidegre figyelmeztet a meteorológia

Az extrém hideg miatt szombatra is öt megyére másodfokú, további öt megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben másodfokú a figyelmeztetés. Ezekben a megyékben mínusz 20 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Budapestre és Pest valamint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hideg miatt.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 20 és mínusz 15, a Dunántúlon mínusz 14 és mínusz 9 fok között valószínű. A hóval borított, illetve szélvédett helyeken - jellemzően az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben - viszont akár mínusz 24 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 12 és mínusz 6 fok között alakulnak (Nyugat- és Közép-Magyarországon várható a magasabb, északkeleten az alacsonyabb érték).

A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnapra tovább hűlhet a levegő, helyenként mínusz 25 fok is lehet.

Mindemellett szombatra is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére, továbbá a hófúvás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

A jelenlegi előrejelzés szerint szombaton nem várható csapadék. Vasárnap főként a Nyugat-Dunántúlon, valamint a keleti határnál kialakulhat kisebb havazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!