Belföld

2016.04.08. 08:24

Szijjártó: a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatrendszer soha nem volt olyan fejlett, mint most

Budapest - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken amerikai kongresszusi képviselőkből álló kétpárti delegációt fogadott Budapesten, és az eseményen azt mondta, hogy Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatrendszere soha nem volt olyan fejlett, mint most.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: az Egyesült Államok immár az elsőszámú, Európán kívüli exportpiacunk, és tavaly a második legtöbb külföldi beruházás onnan érkezett. Ezerhatszáz amerikai vállalat összesen százezer magyar embernek ad munkát.

A külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott fényképen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), fogadja az amerikai kongresszusi delegáció tagjait, Juan Vargast (b), Dana Rohrabachert (b2) és David Ciclline-t (j), valamint Colleen Bellt, az Egyesült Államok nagykövetét a minisztériumban
MTI Fotó: KKM/Burger Zsolt

Magyarország büszke arra, hogy a világ több pontján szolgálnak együtt magyar katonák amerikaiakkal, így a kurdisztáni régióban és Afganisztánban is - írták.

A második világháború óta Európának még soha nem kellett annyi és olyan súlyos kihívással egyszerre szembesülnie, mint jelenleg - áll a tárca közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!