Belföld

2016.01.22. 12:45

Személyautó hátsó ülésén segítettek világra egy babát Maglódon a mentők

Maglód belterületén, egy félreállni kényszerülő személyautóban vezettek le szülést csütörtökön a mentők, miután már nem volt idő arra, hogy a kismamát áttegyék a mentőautóba - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója pénteken az MTI-t.

Győrfi Pál közlése szerint a vajúdó nőt személyautóval akarták kórházba vinni, de útközben kiderült, hogy a szülés gyorsabban halad a tervezettnél, így már nem érnek oda időben. Maglód belterületén félre kellett állniuk, az időközben riasztott mentőautó személyzete a kismamát már a hátsó ülésen fekve találta.

A mentők jobb híján a személykocsi ülésén vezették le a szülést; segítségükkel az anya pár perc alatt egészséges kisfiúnak adott életet. Az esetkocsi az újszülött és a kismama ellátásában segített, míg egy koraszülöttmentő kórházba vitte a kicsit és édesanyját - tette hozzá Győrfi Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!