Belföld

2016.02.12. 14:52

Rendőrnek álcázva lopott meg budapesti időseket egy házaspár és két társuk

Rendőrnek álcázva tévesztett és lopott meg budapesti időseket egy házaspár és két férfi társuk - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

Azt írták, hogy az álrendőrök 2015 decembere és 2016 februárja között összesen ötször követtek el bűncselekményt a főváros II., V. és XIII. kerületében. Hatósági eljárást színlelve megtévesztették a sértetteket, elterelték a figyelmüket, majd eltulajdonították az ékszereiket, a műtárgyaikat és a készpénzüket.

A BRFK lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az érdi 41 éves Sz. Anita, a 43 éves Sz. Kálmán és a 35 éves J. Gábor, valamint a tárnoki 30 éves Sz. Tamás ellen - írták.

A rendőrök hétfőn Budapest VIII. kerületében igazoltatták Sz. Anitát, Sz. Kálmánt és Sz. Tamást, akik autójában rendőri jelzéssel ellátott ruhadarabokat, bilincset, jelvényt, rendfokozat- és állományjelzőket, valamint ékszereket, mobiltelefonokat és nagy mennyiségű készpénzt találtak.

A nyomozók megállapították, hogy az elkövetők aznap egy angyalföldi idős embert loptak meg. A tőle eltulajdonított aranygyűrűket éppen egy józsefvárosi ékszerkereskedésben értékesítették, amikor elfogták őket.

A két férfit és a nőt gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható negyedik társuk ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki. Őt végül szerdán Érden fogták el.

A bíróság szerdán elrendelte Sz. Kálmán előzetes letartóztatását, valamint Sz. Anita és Sz. Tamás házi őrizetét, míg J. Gábor ügyében pénteken hoz döntést - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!