Belföld

2016.02.03. 16:29

Országos taxisdemonstráció jöhet

Az eddigieknél jóval komolyabb, országos megszervezett taxis-demonstrációra lehet számítani, ha a kormány nem tesz konkrét lépéseket a szabályok betartása érdekében - mondta Czifery Csaba, a Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke a vs.hu-nak.

Czifery azt közölte a portállal, hogy bár egy nagyon kellemes hangvételű tárgyaláson vannak túl a taxisok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselőivel, és kiderült, hogy az álláspontjaik azonosak, mégis van egy olyan érzése az embernek, hogy nesze semmi, fogd meg jólt játszik a kormány.

A szakszervezeti vezető szerint az már kiderült a számukra, hogy az Uberrel a kormány nem tud vagy nem akar mit kezdeni, tehát bezáratni nem fogják, így viszont a taxisok azt kérik, hogy teremtsék meg az egyenlő piaci feltételeket.

Bár a kormány eredetileg másfél hónapnyi időt kért, amíg megalkotja a jelenleginél szigorúbb szabályokat, Czifery szerint ennyi türelem nincs.

Czifery Csaba szerint bár vannak tisztességtelen taxisok, az csak egy kisebbségre jellemző, ráadásul nem magyar betegség, hiszen a világon mindenhol előfordulnak csalók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!