Belföld

2009.04.07. 02:29

Nyugdíj: felemelnék a korhatárt, s nem lenne 13. havi

Nagykanizsa - Ivusza László 54 éves sütőmunkás. Kollégái évek óta azon viccelődnek vele, hogy a nyugdíjkorhatár folyamatos emelésével nemhogy közeledne a nyugdíjazáshoz, inkább távolodik tőle.

zaol.hu

A férfi sütőmunkásként dolgozik a nagykanizsai Kanizsa Pékség Zrt.-nél. Elviselhetetlen meleget árasztó kemencék mellett húzza le a fárasztó műszakot nap mint nap. Már túl van egy infarktuson, több betegség is gyötri. Mégis dolgoznia kell még jó pár, s jelen állás szerint egyre több évig. Mert ha a megalakuló új kormány elfogadja a miniszterelnök-jelölt Bajnai Gordon nyugdíjkorhatár-emelésre vonatkozó javaslatát, az csak tovább ront a helyzetén.

- Mit mondhatnék? Nem örülök - mondta. - Hétféle betegségem van, amiből kettőre is azt mondják az orvosok, halálos. Sokszor kínkeservesen tudok csak odébblépni, egyre többször kényszerülök táppénzes állományba. Nem értem, miért nem hagyják a fiatalokat is dolgozni? A fiaim is munkanélküliek...

Először a Reformszövetség javaslatcsomagjában jelent meg a jelenlegi 62 éves nyugdíjkorhatár gyors ütemű, három év alatt történő emelése és a 13. havi nyugdíj teljes eltörlése. Bajnai Gordonnak a válságkezeléssel kapcsolatban kiadott politikai nyilatkozatában e javaslatok köszönnek vissza: a nyugdíjkorhatárt évente fél éves emelkedéssel 65 évre emel-né, az idei 13. havi nyugdíj második felét visszavonná, 2010-től pedig teljesen megszüntetné az ellátást.



Boldog szép napok: nyugdíjas-idill egy nagykanizsai klubban. A gondtalan nyugdíjasélet egyre többek számára lesz csak álom?
Fotó: Szakony Attila

- Úgy vélem, a nyugdíjkorhatár növelése veszélyes lépés, ugyanis Magyarországon sokkal rosszabb a lakosság általános egészségi állapota, mint Nyugat-Európában - véli Miklós Zsolt, a nagykanizsai Kanizsa Trend Kft. ügyvezető igazgatója. - Ez természetesen kihat az időskori munkavégző képességre is, nagy a veszélye annak, hogy a 63-65 éves dolgozók már nem tudnak teljesíteni a munkahelyükön. A korhatár emelésével kapcsolatban azonban más kérdések is felmerülnek: például, hogy a fiatal munkavállalók hogyan jutnak majd munkához, ha sokáig tartják a rendszerben az idősebb kollégákat? A másik: a magyar családmodellben jelentős szerep hárul a nyugdíjasokra, a nagyszülőkre, ők vigyáz(ná)nak a gyerekekre, amíg a fiatalok dolgoznak. Ha tovább növelik a nyugdíjkorhatárt, vélhetően ez a modell sérül. Eközben az édesanyákat a gyes és gyed idejének csökkentésével próbálják visszakényszeríteni a munkahelyekre egy olyan helyzetben, amikor híján vagyunk bölcsődei férőhelyeknek is.

Miklós Zsolt elmondta: cégüknél 2009 és 2011 között összesen 30 fő vonulna nyugdíjba.

Kovács Lászlóné negyven év munkaviszony után 2011-ben kezdené meg jól megérdemelt pihenését, ám most még a munkaügyi osztály ügyintézőjeként tevékenykedik. Úgy gondolja: a nyugdíjreformot össze kellene kapcsolni a foglalkoztatással, s a két kérdést együtt, komplexen kell kezelni, nem pedig fűnyíró-jelleggel .

A Kanizsa Pékség Kft.-nél még viszonylag fiatal a 170 fős munkavállalói állomány, amelynek átlag életkora 40 év, az elkövetkező öt évben 13 fő menne nyugdíjba - tudtuk meg Polgár Ervintől, a cég ügyvezető igazgatójától.

- Azt gondolom, hogy elérkezett az igazság pillanata, amit a politika nagyjából a Bokros-csomag óta halogatott - mondta. - Immár tíz év óta populista politika folyik az országban. A bajt éppen maga a politika okozta azzal, hogy folyamatosan szavazóbázisként tekintett a nyugdíjasokra, s a másikra licitálva próbált szavazatot vásárolni: az előző választásokon már a 14. havi nyugdíj képe is felsejlett. Minden tiszteletem az időseké, de sajnos az ország teherbíró képességét meghaladó juttatások sem nekik, sem más korosztálynak hosszú távon büntetlenül nem finanszírozhatók.

Polgár Ervin hozzátette: ezzel együtt a korhatár tervezett növelése sem a cégnek, sem a dolgozóknak nem jó, egyúttal a fiatalok munkába állását is nehezíti.

Másként látja a kérdést Büki Pálné, a Nagykanizsai Idősügyi Tanács társelnöke, aki azon-ban hangsúlyozottan magánszemélyként mondta el (meglehetősen markáns) véleményét.

- Köztudott, hogy az uniós országok közül Magyarország az egyik, ahol a legkorábban el lehetett menni nyugdíjba - szögezte le elöljáróban. - Szégyennek tartom, hogy 50-52 éves, jó karban lévő férfiak is nyugállományba vonulhattak. Úgy gondolom, hogy a tervezett korhatár nem magas, viszont előbb-utóbb be kellene vezetni valamiféle alternatívát jelentő megoldást, amely lehetővé teszi, hogy aki bír, az 65 év felett is dolgozhasson, aki pedig nem, elmehessen nyugdíjba.

Büki Pálné a 13. havi nyugdíj tervezett elvétele kapcsán kijelentette: szívesen látna egy olyan kimutatást, amelyből feketén-fehéren kiolvasható, vajon mibe kerültek az országnak a tavalyi sztrájkok, tüntetések? Úgy véli: elképzelhető, hogy az ezek kapcsán felmerülő költségek fedeznék a 13. havi nyugdíj egy részét vagy egészét.

- Megint az öregek és a fiatalok mentik meg az országot - utalt a nyugdíj- és a szociális rendszert érintő tervekre Kovácsné Jakatics Margit, a nagykanizsai, fennállásának éppen 25. évfordulóját ünneplő Belvárosi Nyugdíjasklub elnöke. - Amúgy a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban nekem van ötletem, honnan lehetne még elvenni. Ajánlanám az országgyűlési képviselők költségtérítéseit...

A szerkezetlakatosként, szerszámjavítóként dolgozó, a huszonéves korosztályt képviselő Szentes Zsolt azt tapasztalja: munkatársainak hatvan év felett már valóban kínszenvedés a munka.

- Nap mint nap találkozom a nyugdíjkorhatárhoz közel lévő emberekkel, s látom, hogy szinte már tolókocsival járnak dolgozni. S ez fizikai dolgozóknál már 50-55 éves korban jelentkezik - mondta. - Gyakran betegek, táppénzen vannak. Egyszerűen nem értem, mi értelme gyötörni az embereket?

Kérdésünkre hozzátette: ő már nem bízik abban, hogy valaha is elmehet nyugdíjba.

- A hazai nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatósága a magyar társadalom egyik legsúlyosabb problémája, amelynek gyökerei a munkaerőpiacig nyúlnak vissza - mondta lapunknak Monostori Judit, a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének munkatársa. - A finanszírozási problémák helyes megoldása csak akkor születhet meg, ha ismerjük azt, hogy milyen okok játszanak szerepet a jelenle-gi helyzet kialakulásában. A kedvezőtlen reprodukciós folyamatok és a várható élettartam növekedése következtében teszik ki a társadalom egyre nagyobb csoportjait az idősebb korosztályok.

Monostori Judit leszögezte: kétségtelen tény, vannak, akik munkaképességük elvesztése miatt kénytelenek nyugdíjba vonulni, de a korhatár előtti nyugdíjazás döntő többsége munkaerő-piaci okokra vezethető vissza. Azaz: a korhatár előtt nyugdíjba lépők jelentős részére nincs is szükség a munkaerőpiacon. Nincsenek megfelelő társadalompolitikai programok és munkahelyteremtő stratégiák, ezért a nyugdíjrendszer problémáinak megoldása elsősorban a munkaerőpiacon keresendő.

Megkérdeztük az utca emberét is - olvassa el kapcsolódó cikkünket! 
Hiányozni fog az a pénz 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!