Belföld

2017.06.04. 07:37

Nemzeti Összetartozás Napja - Hoppál Péter: A nemzeti egység ma ismét erős

A kultúráért felelős államtitkár szerint ma Magyarországon egyre többen képesek felismerni, hogy közösségünk fontos és erős.

Az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint Hoppál Péter a Pécs-vasasi Trianon-emlékműnél a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott szombati megemlékezésen arról beszélt, hogy a nemzeti egység ma ismét erős.

„A történelmi-kulturális összetartozás nem torpan meg az egykor önkényesen meghúzott politikai vagy földrajzi határokon” – hangoztatta a politikus, majd az erős közösséghez való tartozás és a közös kultúra „mindennél nagyobb” megtartó erejét hangsúlyozta.

Szavai szerint politikai elhatározás kérdése, hogy „gondolataink átnyúlnak-e a jogi határokon és programjaink tervezésekor bevonjuk-e mindazokat, akik a fővárostól távol vagy a külhoni területeken, akár annál is messzebb élnek”.

Hoppál Péter a nemzeti egységre utalva leszögezte: „jogunk van mindezt megtartani, megőrizni és megvédeni,(.) ezt senki nem fogja megtenni helyettünk”.

A megemlékezésen Albert Tibor, az erdélyi Tusnádfürdő polgármestere arról beszélt, hogy „a külföldről és belföldről érkező politikai támadások közepette a székelyek kiállnak a magyar nemzet és annak miniszterelnöke mellett”.

A megemlékezésen Albert Tibor és Hoppál Péter a nemzeti összetartozást szimbolizáló fát ültetett. A pécsi önkormányzat, civil szervezetek és pártok helyezték el koszorúikat a Pécs-vasasi templomkertben található emlékműnél – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!