Belföld

2016.06.10. 07:01

Mesterházy nem indul MSZP-s pozícióért

Nem indul semmilyen pártpozícióért Mesterházy Attila az MSZP tisztújító kongresszusán. A volt pártelnök az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában elmondta azt is: egy volt elnök előnye, hogy pozíció nélkül is tudja segíteni pártját, ezért úgy döntött, a tisztújítási folyamatból most kimarad.

Arra a kérdésre, hogy kiket támogat az elnöki, illetve a választmányi elnöki posztra, Mesterházy Attila azt válaszolta, változtatásra van szükség.

Olyan személyt kell választani, aki a társadalomnak is üzen, jobb kommunikációt folytat, "leüti a magas labdákat" és kemény kritikát fogalmaz meg a kormánnyal szemben, amiben a jelenlegi vezetés elég bátortalan - közölte.

Az elnöki poszt várományosai közül Szanyi Tiborról és Molnár Gyuláról beszélt. Szerinte Szanyi Tibor a jelenleginél keményebb kommunikációra alkalmas, Molnár Gyula pedig polgármesterként bizonyított.

A választmányi elnöki posztra Hiller Istvánt tartja alkalmasnak a volt pártelnök.

Mesterházy Attila kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy ma összességében sincs annyi szavazója a baloldalnak, mint a Fidesznek. Úgy vélte, nem a többi ellenzéki párttal való együttműködés a fő gond, hanem az, hogy nincs elég szavazójuk. Szerinte a baloldali pártoknak saját karakterüket kell kiteljesíteniük, és szavazókat kell vonzaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!