Belföld

2016.03.27. 13:27

Melegszik az idő március utolsó napjaiban

Folytatódik a változékony idő március utolsó napjaiban, napsütésre, esőre is készülni kell. Ezzel együtt melegszik az idő, a leghidegebb órákban is egyre inkább pluszokra kell készülni, napközben többfelé 20 Celsius-fok körüli meleg lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Húsvéthétfőn még többnyire erősen felhős időre van kilátás, de rövid időszakokra bárhol kisüthet a nap. Néhol alakulhat ki csapadék, keleten zápor, nyugaton kisebb eső formájában. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 11-17 fok között valószínű.

Kedden reggelig szórványosan várható eső, záporeső, a déli óráktól több helyen zápor, helyenként zivatar. Napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett nagyobbrészt felhős időre lehet számítani. A szél is többfelé megélénkül, elsősorban zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban plusz 2-8 fok várható. Napközben 12-18 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is változóan felhős időre lehet számítani, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként alakulhat ki kisebb eső. A Dunántúlon többfelé megerősödik a szél is. A minimum-hőmérséklet 3-9, a maximum-hőmérséklet 15-21 fok között valószínű.

Csütörtökön gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű, de többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb hőmérséklet 17-23 fok között alakul.

Pénteken, április elsején erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar, a szél is megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 7-13, a maximum-hőmérséklet általában 18-23 fok között valószínű, északnyugaton lehet délután ennél kissé hűvösebb.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan derült, száraz idő várható. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 6, a maximum-hőmérséklet 14-19 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!