Belföld

2009.03.31. 11:20

Még titok, kik lesznek Bajnai kormányának tagjai

Budapest - Csak parlamenti megválasztását követően beszél kormányának tagjairól Bajnai Gordon. Annyit azonban elárult: szigorú feltételei voltak.

zaol.hu

 Mint korábban beszámoltunk róla, Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese, alelnöke kedd reggel azt mondta, Bajnai Gordon kormányfőként öt minisztérium élére külső személyt állítana.

Az MSZP-s politikus arra a kérdésre, hogy Bajnai Gordon az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként kikkel képzeli el az új kormányát, úgy fogalmazott: "alapvetően azt mondta Bajnai Gordon, hogy van olyan öt kulcstárca, ahol mindenféleképpen külső emberrel szeretné feltölteni ezt az öt pozíciót".

- Megtudja erősíteni, hogy megállapodott az MSZP-frakcióval arról, hogy az öt kulcsminisztérium élére ő választja ki a vezetőket és nem pártpolitikust jelöl - kérdezték kedden újságírók Bajnai Gordont, ám mint a miniszterelnök-jelölt mondta,  erről csak később szeretne bejelentéseket tenni.

Bajnai Gordon úgy véli, ha megválasztják a Parlamentben, s a szavazás megerősíti a pozícióját, akkor kell majd az új kormánnyal kapcsolatban bejelentéseket tennie. Egyelőre csak annyit mondott,  hogy szigorú feltételei voltak.     


Forrás: MTI, ZH

Olvassa el kapcsolódó anyagainkat is! 

Mit is akar Bajnai? A kényszer szülte program zalai szemmel - Részletek a programról

Bajnai nyíltságot, egyenes beszédet ígér, de azt is mondja: "fájni fog" -
Részletek itt!

Hamar a megtagadottak között találhatja magát   -  A szubjektív jegyzetet ide kattintva olvashatja.

Zalai járókelőket kérdeztünk: Előrehozott választás, vagy a konstruktív bizalmatlansági indítvány elfogadása és új kormány. Melyiket választanák? Klikk ide a válaszért!

Bajnai a jelölt, de Önök mást látnának szívesen  a miniszterelnöki székben- Olvasóink szavaztak! Eredmény itt!

Ide kattintva az  „Ez történt Gyurcsány bejelentése óta” című dossziéban nyomon követheti, az elmúlt időszak történéseit, Fórumunk „Ezt írják meg" topikjában pedig bekapcsolódhat az ország helyzetét boncolgató beszélgetésbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!