Belföld

2016.03.15. 10:28

Március 15. - Orbán: Európa ma nem szabad

Budapest - Ma, 168 évvel ezelőtt az európai népek nagy szabadságharcai után "a mi közös otthonunk, Európa nem szabad" - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i ünnepi beszédében kedden Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumnál.

Szavai szerint Európa ma azért nem szabad, mert a szabadság az igazság kimondásával kezdődik, márpedig "ma Európában tilos kimondani az igazságot".

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulóján rendezett állami ünnepségen Budapesten, a Múzeumkertben
MTI Fotó: Kovács Tamás

Tilos kimondani, hogy népvándorlás fenyegeti Európát, hogy a bevándorlás bűnözést, terrort hoz a kontinensre, és azt is tilos kimondani, hogy "ez nem véletlen", hanem egy "kitervelt, irányított akció" - mondta a kormányfő, úgy fogalmazva: Brüsszelben ma azon mesterkednek, hogy "minél gyorsabban ideszállítsák, betelepítsék közénk az idegeneket".

Szerinte azonban Európa népei "lassan felébrednek", mert talán megértették: a jövőjük forog kockán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!