Belföld

2009.10.02. 08:57

Kivonult az ellenzéki többség a szombathelyi rendkívüli közgyűlésről

Szombathely - Kivonult a Fidesz-KDNP, a Pro Savaria Egyesület önkormányzati frakciója és az Együtt Szombathelyért Egyesület egy képviselője a közgyűlés pénteki reggeli rendkívüli üléséről, az ellen tiltakozva, hogy dr. Ipkovich György, szocialista polgármester csak erre a napra hívta össze az ülést és ezzel lehetetlenné tette a közgyűlés feloszlatását.

zaol.hu

Dr. Ipkovich György polgármester eredetileg a közgyűlés szeptember 24-ei soros ülését halasztotta el október 2-ára, akkor az ellenzék állítása szerint szerették volna feloszlatni a testületet.

Azt követően 15 ellenzéki képviselő írásban kérte rendkívüli közgyűlés összehívását még szeptemberben, ugyanis az önkormányzati törvény egy passzusa szerint a közgyűlés október 1-je után már nem dönthet az önfeloszlatásáról.

A polgármester azonban a rendkívüli közgyűlést csak közvetlenül az elhalasztott közgyűlés előtti időpontra, péntek reggel nyolc órára hívta össze. 

A 29 tagú közgyűlésben jelenleg egyfős többséggel rendelkező ellenzék szerint a polgármester döntésével elveszítette legitimációját a választók szemében, tudatosan pártja érdekeit képviseli a városéval szemben.

A várost irányító MSZP-SZDSZ-koalíció szerint viszont éppen a Fidesz vezette ellenzék kezdett kampányba, ami miatt jelentős döntések kerülhetnek veszélybe, a feloszlatás iránti kezdeményezésüket pedig "színjátéknak" minősítették - írja a vasnepe.hu.

Forrás: Vas Népe, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!