Belföld

2016.01.25. 15:44

Kirúg a BKV közel száz embert

Várhatóan 96 munkavállalójától válik meg a BKV csoportos létszámleépítéssel - adta hírül a társaság.

A cég indolkása szerint a BKV Zrt. piaci szerepe a fővárosi közösségi közlekedésben alapvetően változott meg az elmúlt időszakban. Ennek oka az utóbbi években bevezetett buszüzemeltetési modell, melynek keretében a szolgáltatás egy részét a BKK mint megrendelő kiszervezte. A kiszervezésel a BKV autóbusz üzletága a teljesítményének mintegy harmadát elveszítette, így a feladatai átstrukturálására kényszerül.

A feladatok átstrukturálása, racionalizálása következtében egyes munkakörök megszűnnek, a feladatokat átszervezéssel látja el a cég. Emellett azt ígérik, hogy segítik a dolgozók elhelyezkedését: szakértőktől kaphatnak tájékoztatást az önéletrajz és motivációs levél általánosan elvárt tartalmi elemeiről, külleméről, segítséget kapnak azok megírásában, kinyomtatásában valamint tájékoztatást kaphatnak arról, hogy mire kell figyelni egy állásinterjún.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!