Belföld

2015.10.22. 15:24

Jutalmat kaptak a migránshelyzetben helytálló vasutasok

Húszezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványt kap a menekülthelyzet kezelésében érintett mintegy 1400 MÁV-munkatárs, a többletjuttatást a munkabér és a túlóradíj mellett kapják meg - közölte a magyar vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a társaság több vezetője is elismerést vehetett át: Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Köz Szolgálatért Érdemjel arany fokozatában részesült, Pál László általános vezérigazgató-helyettesnek miniszteri elismerő oklevelet adományozott Pintér Sándor belügyminiszter.

A nemzeti vasúttársaság kiemelte, hogy a MÁV elsődleges feladata a közszolgáltatás, a magyar állampolgárok és a nemzetközi utazóközönség kiszolgálása.

A közlemény szerint a menekülthelyzet miatt azonban megváltoztak a munkakörülmények, és a vasutasokra hatalmas nyomás és felelősség nehezedett. A rendkívüli helyzetben példamutatóan helytálltak, sokszor a munkaköri elvárásokon felül teljesítettek, amit a közelgő nemzeti ünnep alkalmából több szinten is elismertek - írta a MÁV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!