Belföld

2012.03.16. 06:09

Júniustól indul a Nemzeti Tervezési Hivatal

Magyarország az EU-n belüli külkereskedelem és a keleti kapcsolatok bővítésén keresztül, illetve a gyógy- és a termálvízkészletre, a termőföldre, az élelmiszeriparra és a szaktudásra alapozva lehet sikeres - írta pénteki számában a Magyar Nemzet Horkay Nándorra, a júniustól működő Nemzeti Tervezési Hivatal (NTH) elnökére hivatkozva.

MTI

Az elnök a lapnak azt mondta, hogy olyan programokra van szükség, amelyek az állástalan tömegeket munkához juttatják.

A hivatal egyik legfontosabb feladata, hogy a 2014-2020-as uniós támogatási program során a hazai igényeknek megfelelő támogatási lehetőségek nyíljanak meg. Olyan ágazatokat kell fejleszteni, amelyek a gazdasági növekedést segítik és munkahelyeket teremtenek - mondta Horkay Nándor a lapnak.

Az NTH a jelenlegi elképzelések szerint június elsején kezdi meg működését mintegy száz munkatárssal, évi 1,2 milliárd forintos költségvetéssel. Az intézmény a Nemzetgazdasági Minisztériumnál újonnan létrehozott tervezési koordinációs államtitkárság alatt működik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!