Belföld

2013.06.01. 10:05

Jobbik: hazaárulás Trianont ünnepelni

A Jobbik szerint hazaárulásnak tekinthető, ha valaki ünnepelni akarja a trianoni békeszerződés június 4-ei évfordulóját, márpedig a kormány az emléknap alkalmából ünnepi koncerteket és ünnepi beszédeket szervez - jelentette ki szombaton Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke.

MTI

Úgy fogalmazott: a második Orbán-kormány "a Medgyessy-Nastase-koccintás" és a román nemzeti ünnepnek a budapesti Nemzeti Színházba tervezett ünneplésének szintjére süllyed, amikor hivatalosan ünnepnek határozza meg "a magyarság legnagyobb tragédiáját".
Emlékeztetett arra, hogy a jövő héten az országban több helyszínen tartanak kormánypárti politikusok ünnepi beszédeket. Emellett Novák Előd szavai szerint "a nemzeti összetartozás idióta dala" is azt mutatja - amely csak arról szól, hogy "milyen jó dolog egy barackfa alatt állni" - hogy a kormány vidám és boldog alkalomként tekint június 4-ére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!