Belföld

2017.04.11. 04:52

Széllökésekkel, zivatarokkal folytatódik a hét

Viharos szél és 14 fok várható a héten. Kedd délelőtt délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére kedd éjfélig

Ma délutánig helyenként valószínű zivatar előfordulása, az idő előrehaladtával egyre inkább a Dunától keletre, illetve a déli területeken - írja a met.hu.

Ma délelőttől egyre többfelé viharossá fokozódhat az északnyugati szél, az Észak-Dunántúlon egy-egy 65 km/h körüli vagy akár efeletti széllökés sem zárható ki síkvidéken.

Viharos szélre kell számítanunk

Kedd délelőtt délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Ma helyenként megélénkül a déli szél. Hajnaltól a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, napközben a Dunántúlon viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 20 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, több-kevesebb napsütésre minden nap számíthatunk. Csütörtökön elszórtan, a többi napon legfeljebb néhol várható kisebb eső, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, de szerdára virradóan helyenként gyenge fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18, csütörtökön 16 és 22 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!