Belföld

2017.01.15. 14:14

Hétfőtől erősödik a havazás, és megélénkül a szél

Az elmúlt napokhoz hasonlóan marad a havazással és ónos esővel tarkított időjárás hazánkban.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Estétől egyre nagyobb területen zúzmarás köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződik, amelyből elszórtan hószállingózás, néhol ónos szitálás is kialakulhat. Hétfőn a déli órákra a köd fokozatosan feloszlik, a felhőzet előbb elvékonyodik, többfelé szakadozottá válik, majd délután dél felől megvastagszik. Késő este a déli határvidéken hószállingózás, gyenge havazás kezdődhet. Éjszaka mindenütt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hétfő reggeltől a szél északkeletire, északira fordul, egyre többfelé megélénkül, főként délen erős széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagyobb részén -7 és -12 fok között várható, de a vastag hóval borított, tovább derült tájakon -12, -17 fokig hűlhet a levegő, sőt az Északi-középhegység völgyeiben -18, -20 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és -8 fok között valószínű, az Északi-középhegység térségében lesz a hidegebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!