Belföld

2009.07.28. 05:08

Hetekig figyelték és lehallgatták Ophélie-t, mielőtt elrabolták? - a franciák nem engedik lezárni az ügyet

Budapest - Hetek óta figyelték a Budapesten meghalt francia diáklányt, Ophélie Bretnacher-t, tudták, hol lakik, mi a programja, ismerték a ruházatát, és lehallgatták a telefonját - írja egy magyar hírszerzőre hivatkozva a keddi Bors.

zaol.hu

A Bors napilap még hétfőn írt arról, hogy a Pepe fedőnevű férfi azt állítja, hogy a tavaly december 4-én hajnalban eltűnt lányt már a Dohány utcában elrabolták, miután kilépett a szórakozóhelyről. Helyette egy hozzá hasonló alkatú dublőrt küldtek végig Budapest utcáin.

A hírszerző szerint a nemzetközi energiaügyi érdekcsoportok háborúja áll az ügy hátterében, ugyanis Ophélie édesapjának munkahelye Európa negyedik legnagyobb energetikai vállalata.
 
A Bors keddi számában már arról is beszámolt: a lány elrablói még arra is figyeltek, hogy hasonló kockás télikabátot viseljen, mint amilyet a francia lány. A dublőrt a Lánchíd közelében vette fel egy autó, majd a hídon kidobták Ophélie táskáját. 

Arra egyébként a rendőrségnek sincsen magyarázata, hogy a Lánchídnál hová tűnt a térfigyelő kamerák felvételén látható személy.

A cikk szerint a magyar rendőrség már le akarta zárni az ügyet, de a franciák ezt nem engedik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!