Belföld

2015.08.17. 08:08

Hazáért Érdemjellel tüntették ki a levegőben kigyulladt Jak-52-es pilótáit

A Hazáért Érdemjellel tüntette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter Horváth László őrnagyot és Litauszki Zoltán alezredest, akik sikeres kényszerleszállást hajtottak végre a honvédség egyik Jak-52-es oktatógépével - közölte a Honvédelmi Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A két pilóta július 25-én hajtott végre kényszerleszállást a szolnoki repülőtéren, miután a kiképző repülőgép a levegőben kigyulladt. Litauszki Zoltán sértetlenül szállt ki a repülőgépből, az égési sérüléseket szenvedett Horváth Lászlót pedig a Honvédkórházba szállították. Sérüléseit ellátták, a szükséges beavatkozásokat és műtéteket követően - állapota javulására tekintettel - július végén elhagyhatta az intenzív osztályt. Jelenleg a Plasztikai és Égéssebészeti Osztályon ápolják, várhatóan a hét közepén hazaengedik.

A Hazáért Érdemjel a honvédelmi miniszter által adományozható legmagasabb elismerés. A kitüntetés a szolgálat vagy a honvédelem ügye érdekében kifejtett kiemelkedő, különleges tevékenység, bátor helytállás, hősies magatartás elismerésére adható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!