Belföld

2016.11.10. 06:34

Harminckét embert menekítettek ki egy lángoló toronyházból (frissítve)

Harminckét embert menekítettek ki a tűzoltók egy salgótarjáni lakóépületből, amelynek egyik lakásában tűz keletkezett szerdán éjjel.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint több település tűzoltói együttes erővel fojtották el a lángokat a Pécskő utcai épület egyik negyedik emeleti lakásában.

Az utómunkálatok során végzett vizsgálatok eredményeképpen az elektromos áramot és a vízellátást nem kapcsolják vissza a tűzzel érintett épületrészben. A lakók rövid időre visszatérhetnek otthonukba, hogy magukhoz vegyék irataikat és fontosabb értékeiket.

MTI Fotó: Komka Péter

A kimenekítettek egy része a helyszínre rendelt melegedőbuszban tartózkodik, mások rokonokhoz és ismerősökhöz távoztak. A hatóságok most egyeztetik, hogy az otthonukat elhagyni kényszerülők közül hányan kérnek elhelyezést, és kik oldják ezt meg saját maguk.

Friss: Tizenkét ember elhelyezéséről kellett gondoskodni azt követően, hogy csütörtökre virradóra kigyulladt egy tízemeletes lakóépületben egy lakás a salgótarjáni Pécskő úton, és a tűzoltók 32 lakót kimenekítettek - tájékoztatta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök reggel az MTI-t.

Angyal Eszter elmondta: a tűz a toronyház negyedik emeletén keletkezett, a lakás teljesen kiégett, használhatatlanná vált. A lépcsőház és a felsőbb emeletek lakásai is telítődtek füsttel, ezért 32 lakót - a Palóc Mentőcsoport közreműködésével - kimenekítettek és melegedő buszokban helyeztek el a munkálatok idejére.

A szóvivő hozzátette: az egész lépcsőházban lezárták a közműveket a hibák kijavításáig, ezért a lakók közül egyelőre senki sem térhet vissza otthonába. Húszan ideiglenesen rokonokhoz költöztek, tizenkét lakó elhelyezéséről pedig a közbiztonsági referens gondoskodott.

A kiemelt riasztási fokozat miatt nemcsak Salgótarjánból, Bátonyterenyéről és Szécsényből érkeztek tűzoltóegységek, hanem a Heves megyei Pétervásáráról is. A katasztrófavédelem szakemberei több vízsugárral fékezték meg a lángokat - tette hozzá. 

Angyal Eszter tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, a tűz keletkezésének okait még vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!