Belföld

2011.02.18. 09:20

H1N1: meghalt egy beteg Veszprémben (feljelentést tettek)

Meghalt egy H1N1-vírussal fertőzött 40 éves férfi a veszprémi kórházban - tájékoztatott Dávid Gyula főorvos, az intézmény orvos igazgatója csütörtökön. Az RTL Klub csütörtök esti híradója arról számolt be, hogy az áldozat családja feljelentést tett, mert szerintük a férfi későn kapott orvosi ellátást, a börtönben mulasztás történt.

MTI

A győri katonai ügyészség elrendelte a nyomozást, a büntetés-végrehajtás pedig belső vizsgálatot indított - hangzott el a híradóban.
   
A veszprémi kórház korábban az MTI-nek azt mondta: a beteget tíz napon át kezelték az intenzív osztályon, géppel lélegeztették, de a napokban légzési elégtelenségben életét vesztette.
   
A férfi a veszprémi börtönben volt  előzetes letartóztatásban. Laptársunk, a Napló beszámolója szerint a beteg február elsején hírtelen rosszul lett, ezért az intézményből haladéktalanul a megyei kórházba szállították.

Az esetről részletesen itt olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!