Belföld

2011.03.01. 19:00

H1N1: 44 éves nő halt meg Nagykanizsán (frissítve)

Meghalt egy influenzás beteg Zala megyében a H1N1 vírus fertőzése következményeként - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve kedden. Portálunk információi szerint a 44 éves beteg a nagykanizsai kórházban hunyt el.

MTI

Az intézet tájékoztatása szerint a beteg a 35-59 éves korcsoportba tartozott és előzőleg nem kapott védőoltást.
Az elmúlt héten rajta kívül három beteget vettek fel kórházi ápolásra a megyében influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt. Az egyik páciens intenzív ellátásra, egy másik pedig gépi lélegeztetésre szorult. 

Egy héttel ezelőtt, február 23-án huszonöt, influenzás megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetről tudott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

A Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv tájékoztatója szerint a február 21-27.-i héten az influenzaszerű megbetegedések száma tovább csökkent. Valamennyi kistérségi intézet területén csökkent a betegszám, a keszthelyi térségből nem jelentettek megbetegedést. A betegek 40,6 százaléka 14 év alatti, 42,8 százaléka 15-34 év közötti fiatal felnőtt, 14,3 százaléka a 35-59 év közötti,  2,3 százaléka 60 éven felüli volt. A 8. héten közösségi influenza járványról nem érkezett jelentés.

Látogatási tilalom
Az influenza járványügyi helyzete miatt a Zala Megyei Kórházban valamennyi osztályra kiterjedő, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban részleges (Intenzív Therápiás Osztály, Csecsemő és Gyermekosztály, Szülészet és Nőgyógyászati Osztályokon és az Újszülött részlegen) látogatási tilalom van érvényben.


Kapcsolódó cikkünk:
H1N1: 44 éves férfi halt meg Zalaegerszegen (frissítve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!