Belföld

2015.06.29. 12:46

Fodor Gáborék Magyarországon is engedélyeznék az azonos neműek házasságát

A Liberálisok elnöke, a független parlamenti képviselő Fodor Gábor törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy a magyar jog is engedélyezze az azonos neműek házasságát.

Fodor Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a melegek számára megadott jog senki mástól nem vesz el jogokat. Szerinte az azonos neműek házassága sokaknak, nem csak a meleg közösségeknek, de minden jóérzésű embernek régi követelése Magyarországon. Úgy értékeli, hogy a magyar családi jog és az alaptörvény megkülönböztet, mint ahogy a politika is.

A regisztrált élettársi közösséggel nem jár együtt minden jog, az örökbefogadást vagy a név felvételét például nem teszi lehetővé - felelte egy kérdésre teljes jogegyenlőséget követelve a képviselő.

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága a múlt héten döntött arról, hogy az azonos nemű pároknak jogukban áll házasságot kötni bárhol az Egyesült Államok területén az amerikai alkotmány értelmében, a szövetségi tagállamok ezt nem tilthatják meg nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!