Belföld

2017.05.10. 06:14

Sajnos bejött, amit jósoltak: fagyott szerda hajnalban - fotók

Máris megjelentek azok a fotók, amin jól látható, ma reggelre fagyott. Reméljük, a muskátli megússza.

A hajnali fagy miatt deres növény Nagykanizsa közelében egy legelő – írják az MTI fotója mellett, de nem érhetett minket teljesen váratlanul a didergés két nappal a fagyosszentek előtt, mert kedden tudni lehetett, hogy beüthet a cidri.

A fagy oka, hogy sarkvidéki eredetű hideg levegő érte el a Kárpát-medencét. Szerda hajnalban több helyen talajmenti fagyra kellett számítani, de 2 méteres magasságban is helyenként fagypont alá hűlt a levegő. ,

Szerda délutánig sok napsütésre, gyengén felhős időre számíthatunk. Délután aztán északon megnövekszik a felhőzet, de zápor csak néhol alakul ki. Reggel nagy területen várható talaj menti fagy: a hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul. Délután 15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők - tudtuk meg a köpönyeg oldaláról.

Csütörtök:

A napsütés mellett DNy felől megnövekszik a felhőzet, elvétve zápor is kialakul. A DNy-i szél nagy területen lesz erős, néhol viharos, mellyel több fokkal melegebb levegő érkezik. Délután a legtöbb helyen már 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Péntek:

Gomolyfelhős időre van kilátás, főleg délután több helyen záporral, zivatarral. Erős, zivatarok környezetében viharos lesz az DNy-i szél. 24 fok körüli kellemes meleg valószínű.

Szombat:

Gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap:

Csökken a felhőzet, sok napsütés ígérkezik, de még mindig előfordulhat nyárias zápor, zivatar. 20-25 fok valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!