Belföld

2010.08.30. 17:55

Eltemették az Afganisztánban meghalt katonanőt

Katonai tiszteletadással, református gyászszertartás keretében végső nyugalomra helyezték Pappné Ábrahám Juditot, az Afganisztánban hősi halált halt magyar katonát hétfőn a Borsod megyei Alacskán.

MTI


Külföldön többször teljesített katonai szolgálatot: 2006-ban Macedóniában, egy év múlva pedig Koszovóban. Tavaly újabb kiképzésen vett részt, ahol szintén a legjobbak között végzett - sorolta érdemeit az ezredes, hozzátéve, hogy számos alkalommal kapott jutalmat, kitüntetést.
   
A református gyászszertartást követően a koporsót az Afganisztánból most hazatért bajtársak vitték át a mintegy 700 méterre lévő temetőbe, ahol díszsortűzzel búcsúztatták.
   
A borsodi kis faluba - amely zsáktelepülés - szigorú intézkedések mellett lehetett csak bejutni a temetés időpontjában. A hősi halált halt Pappné Ábrahám Judit búcsúztatásán több mint ezren vettek részt; buszokkal érkeztek bajtársak, katonák, valamint a helyi és környékbeli ismerősök, rokonok is elkísérték utolsó útjára a posztumusz hadnagyot.

 


   
Az afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án ért támadás egy magyar katonai konvojt, melynek során Pappné Ábrahám Judit meghalt, hárman pedig megsérültek.
   
Pappné Ábrahám Judit az afganisztáni hadműveletekben részt vállaló magyar honvédség harmadik áldozata. A két eddigi áldozat tűzszerész volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!